Oppsett for Samsung med SSSP6

💡Samsung har innebygget støtte for visning av infoskjerm på mange av skjermene sine. Plattformen kalles SSSP, forkortelse for Samsung Smart Signage Platform.

Eksempel på skjerm av typen  Samsung Smart Signage SSSP6, er Samsung QB55N, Samsung QB55R og Samsung QM55R.

Kom i gang - Installer Infoskjermen Player-appen

Første gang du starter skjermen kommer du til en veiviser. Følg stegene i veiviseren nedenfor, så får du startet infoskjermen din så fort som bare det!

❗️Hvis skjermen allerede er tatt i bruk, må du tilbakestille den til fabrikkinnstillinger før du kan følge installasjons-veiviseren fra starten av.

🖥️ Er Infoskjermen Player-appen allerede installert, og en kode viser på skjermen? Gå til punkt 12.

1. Start skjermen med fjernkontrollen, og skru ned lyden ;-)
  2. Velg språk (vi bruker engelsk på våre skjermer og i våre forklaringer) og så "Basic Setup".
  3. Velg om skjermen skal monteres stående (portrait) eller liggende (landscape).
  4. Auto power off - velg "Off".

Obs! - Skjermen vil slå seg av hver 4. time om du ikke endrer her.

5. Velg og koble til nettverk.
  6. Velg "Play via URL Launcher", og skriv inn url https://insk.no

Obs! Ta med hele adressen, inkludert "https://" med kun små bokstaver. Velg knapp med '#@!' for å finne kolon : .

7. Velg "Done", og du kommer tilbake til skjermen hvor du valgte "Play via URL Launcher". Her må du trykke på høyre pil på fjernkontrollen for å komme videre til neste punkt.
  8. Velg "Skip" for Connect to RM Server.
  9. Still inn dato og klokke og trykk på høyre pil på fjernkontrollen for å gå videre.
  10. Veiviseren er ferdig - klikk DONE. Skjermen blir svart.
  11. Trykk HOME-knappen. Velg URL Launcher.
  12. Infoskjermen Player installeres, startes og viser en kode på skjermen.
  13. a. Bruker du Infoskjermen 3På en annen pc eller mobil: Logg inn på din Infoskjermen-konto. Gå til "Skjermer" i menyen til venstre og trykk på "+ KOBLE TIL EN NY SKJERM"

b. Bruker du Infoskjermen ClassicPå en annen pc eller mobil: Logg inn på din Infoskjermen-konto i app.infoskjermen.no/connect.

14. Oppgi koden som vises på skjermen for å koble enheten til din konto.
  15. Velg hvilken kanal (Infoskjermen 3) eller skjerm (Infoskjermen Classic) som skal vises på denne enheten. Du kan når som helst endre hvilken kanal/skjerm som vises på denne enheten.
  16. Skjermen du valgte starter nå visning på enheten din.
  17. Skru skjermen av og på for å sjekke at skjermen starter rett ved omstart.

Automatisk timer

Vi anbefaler å legge inn automatisk timer, f.eks. at skjermen automatisk slås på kl 7 og slås av kl 23, for å gi skjermen lenger levetid og for å spare miljøet.

Slik legger du inn automatisk timer:

1. Trykk HOME-knappen
  2. Velg "On/Off Timer" og "On Timer"
  3. Still inn tidspunkt for når du vil skjermen skal slås på, og velg source "URL Launcher"
  4. Gjør tilsvarende for "Off timer"
  5. Trykk HOME-knappen. Velg "Infoskjermen URL Launcher"
  6. Skru skjermen av og på for å sjekke at skjermen starter rett ved omstart.

Mobile Connection Lock

Valgfritt: Begrens andre enheter i nettverket deres, for eksempel smarttelefoner og nettbrett, fra å dele innhold på SSSP6-skjermen.

1. Trykk på MENU-knappen
  2. Velg "System" - "Security" - "Mobile Connection Lock"
  3. Endre til ON

Fabrikkinnstillinger

Hvis du har problemer med skjermen, eller hvis den har blitt brukt før, anbefaler vi å sette skjermen tilbake til fabrikkinnstillinger.

1. Slå av skjermen med fjernkontrollen
  2. Trykk MUTE – 1 – 8 – 2 – POWER ON med fjernkontrollen.

Når skjermen starter, får du tilgang til systemmenyen.

3. Velg "Options" i første menyvalg, og deretter velg "Factory reset" to ganger
  4. Slå på igjen skjermen når den er helt av. Skjermen er nå tilbake til fabrikkinnstillinger.

Hvis oppskriften for fabrikkinnstillinger ikke virker:

• Slå på skjermen, og trykk Source på fjernkontrollen og bytt til DVI
  • Prøv oppskriften ovenfor igjen

Endre innstillinger for stående/liggende skjerm

1. Klikk "Home" på fjernkontrollen for å gå ut av Infoskjermen Player-appen.
  2. Deretter klikker du "Menu" på fjernkontrollen. Velg "OnScreen Display" og "Display Orientation".
  3. Velg "Landscape" for liggende skjerm, og "Portrait" for stående skjerm.
  4. Klikk så på "Home" og velg "Infoskjermen URL Launcher" for å komme tilbake til infoskjermsvisningen.

Endre nettverk

1. Trykk på "MENU" på fjernkontrollen.
  2. Velg "Network" -> "Open Network Settings" og følg veiledningen for oppsett av nettverk på skjermen.
  3. Trykk på "Home" og velg "Infoskjermen URL Launcher" for å komme tilbake til infoskjermsvisningen.

Oppdatere firmware

Firmware er programvaren som ligger fast i skjermen. Vi anbefaler å oppdatere firmware fra tid til annen. I noen tilfeller, blant annet for visning av video, vil en oppdatering av firmware kunne gjøre at skjermen viser innholdet bedre. Se veiledning her for å oppdatere firmware i skjermen.

Tips: Du kan taste "005" på fjernkontrollen for å laste inn innholdet på nytt.