Tekst og bilde

ℹ️ Tekst & bilde-oppslaget er et av våre mest populære oppslag. Bilder - og noen ord - sier mer enn tusen ord! ✨

Velg blant flere flotte oppsett med tekst, bilder, emojis og ikoner. 👌

Tekst

Du velger tekstjustering i verktøylinja øverst i oppslaget. Velg Venstre-, høyre- eller midtstilt tekst. Justér tekststørrelse med + eller -, eller ved å dra i kulen i baren som dukker opp når du klikker på prosent-tallet.

Uthevet, kursiv, fargemerket tekst og tabell

I verktøylinja finner du også ulike redigeringsmuligheter som f.eks uthevet og kursiv tekst.

Du kan markere teksten med en farge, enten ved å bruke farge fra kanalens tema, eller velge din egen.

Her kan du også sette inn tabell. Ved å høyreklikke i tekst-feltet, får du og mulighet til å sette inn tabell.

Emojis 😎

De mest brukte emojis ligger under smile-ikonet i verktøylinja. Vil du ha flere muligheter, trykk på "Se flere...", så kommer alle emojis opp til høyre. Du kan søke etter emojis på engelsk.

Bilder, emojis og ikoner

Velg oppsett med tekst og bilder

For å legge til et eller flere bilder, trykk "Oppsett" og velg et oppsett som inkluderer media-boks(er).

Bilder, emojis og ikoner i media-boksene

I media-boksen(e) kan du laste opp egne bilder eller velge blant bilder som allerede er lastet opp i arkivet ditt. Du kan også velge å legge inn emojis og ikoner i media-boksene.Velger du et oppsett med flere media-bokser, kan du velge og laste opp flere typer av media i samme oppslag.

Bruk bilder fra Unsplash

I Infoskjermen 3 kan du velge å bruke flotte bilder fra unsplash.com. Søk etter hva du vil vise, ved å skrive inn nøkkelord på engelsk i søkefeltet. Bilder fra unsplash.com kan brukes fritt.

Endre størrelse og velg utsnitt på bildet

Det er mulig å endre på formatet på bildet ved å bevege musa til høyresiden av bildet og nederst på bildet. Da endrer musepekeren seg og en kan justere størrelsen. Ved å klikke på knappene i bildet, kan du f.eks. endre utsnitt, tilpasse boksen til bildet, og velge den delen av bildet du ønsker skal vises.

Velg område eller fullskjerm

Du kan vise bilde-oppslaget i et område av skjermen, eller i fullskjerm. Du velger det på hver kanal, og du kan vise det samme oppslaget i forskjellige områder på forskjellige kanaler.

Forhåndsvis og lagre

Vi anbefaler å forhåndsvise oppslaget for å se hvilket visningsvalg som passer dine bilder best, før du lagrer.

Legg inn mer tekst, lenke og vedlegg i Infoskjermen Go

Du kan legge inn ekstra informasjon som kun vises i mobilappen Infoskjermen Go. Klikk på mobilikonet "📱" og legg inn tekst, lenke til mer informasjon, og/eller vedlegg.

Klikk av for kanalen(e), og område på skjermen du vil at oppslaget skal vises på, og husk å lagre.

Plakat med flere alternativer - bruk pdf i Album/Bilde

Hvis du ønsker å fritt redigere tekst og bilde, med annen plassering av tekst og bilde, skriftstype/font, størrelse på tekst, osv., anbefaler vi å lage dette i et annet program, lagre som en pdf-fil og så laste opp til Infoskjermen i oppslagstypen Album/Bilde.