Vis nyheter fra RSS

📰 I Nyheter-oppslaget kan du vise innhold fra RSS-feeds. Abonnér på en RSS-feed fra din egen nettside eller andres, og hold folk oppdaterte med siste nytt.

Opprett et Nyheter-oppslag

Kopier adressen til RSS-feeden du ønsker å vise på infoskjermen, og lim den inn i adressefeltet i Nyheter-oppslaget.

Det er også mulig å velge en RSS-feed fra biblioteket (ressurser som kan gjenbrukes). På den måten kan en Nyhets-ressurs brukes på flere oppslag, uten at man må kopiere med seg adressen.

Hvordan finner jeg RSS for nyhetene jeg vil vise?

Vi foreslår at du søker på nettet etter den RSS-feed du ønsker å vise, "RSS Aftenposten", eller din lokale avis. RSS-en kan vise seg å være noe så enkelt som "https://www.aftenposten.no/rss", og kan ligge i selve RSS-logoen.

Hvis du ikke finner lenken du trenger, kan du ta kontakt med avisen og spørre om de har en RSS du kan bruke.

ℹ️ Info om å vise nyheter fra SharePoint finner du i en egen artikkel, her.

Lagres som ressurs i biblioteket

Det er også mulig å velge en RSS-feed fra biblioteket (ressurser som kan gjenbrukes). På den måten kan en Nyhets-ressurs brukes på flere oppslag, uten at man må kopiere med seg adressen.

Antall nyheter og tidsperiode

Du kan velge hvor mange nyheter du ønsker å vise, standard er de tre siste.

Du kan og velge hvor langt tilbake i tid du vil vise nyheter, ved å begrense tidsperiode. Standard er ingen begrensning.

Tillat bilder

Hvis RSS-feeden inneholder bilder, kan du velge hvis du ønsker å vise disse, eller ikke.

Valgfritt: Tillat HTML

Vi fjerner i utganspunktet HTML fra RSS-nyheter. Da vises de best i de fleste sammenhenger. Du kan tillate HTML for å få med formatering. Da overtar du selv ansvaret for hva og hvordan det vises.

Legg inn mer tekst, lenke og vedlegg i Infoskjermen Go

Du kan legge inn ekstra informasjon som kun vises i mobilappen Infoskjermen Go, f.eks. lenke til nyhetskanalen.

Klikk på mobilikonet "📱" og legg inn tekst, lenke til mer informasjon, og/eller vedlegg.

Forhåndsvis og lagre

Vi anbefaler å teste de ulike mulighetene, klikk av for kanalen(e), og område på skjermen du vil at oppslaget skal vises på, forhåndsvise, og lagre når du er fornøyd. 😊