Installasjon på Chrome-enheter - med Chrome-oppgradering (tidl. lisens)

💡 Dette er en veiledning for oppsett og bruk av utstyr til infoskjermen.no. Selv om vi har en veiledning er det ikke en anbefaling. Du finner til enhver tid informasjon om utstyr vi anbefaler, på vår nettside.

NB: Det er ikke mulig å bestille ny Chrome-oppgradering i Infoskjermen 3, kun i Infoskjermen Classic. Har du behov for Chrome-oppgradering i Infoskjermen 3 viser vi til å bruke eget Chrome Device Management.


Denne veiledningen er for deg som bruker nyere Chrome-enheter som krever Chrome-oppgradering (tidl. kalt Chrome-lisens), og som ønsker automatisk oppstart av Infoskjermen.no når enheten slås på, og daglig omstart av enheten.


Du finner også en instruks for eldre enheter som ikke krever oppgradering her.

Start Chrome-enheten, meld inn i Chrome Device Management & start skjermvisning

 1. Pakk ut og koble Chrome-enheten til strøm og skjermens HDMI-inngang.
 2. Koble mus og tastatur til Chrome-enheten.
 3. Hvis Chrome-enheten har vært logget inn på tidligere må den tilbakestilles til fabrikkinnstillinger før du går videre. Se veiledning for å tilbakestille Chrome-enheter på Googles nettsider.
 4. Velg språk, tastatur og trådløst nettverk. Obs! Ikke logg inn på Chrome-enheten!
 5. Trykk CTRL + ALT + E for å gå til side for å melde enheten inn i Chrome Device Management.


  Du må logge inn på app.infoskjermen.no og bestille Chrome-oppgradering for å få opplysninger du trenger i de neste punktene. NB: Kun mulig i Infoskjermen Classic.

 6. Logg inn med brukernavnet og passordet du får oppgitt på innlogget side på infoskjermskontoen din.
 7. Oppgi Ressursidentifikator - se opplysninger i listen over bestilte upgrades på innlogget sideObs! Må fylles ut, selv om det står "Valgfritt" på skjermen. Hver Chrome-oppgradering må bare brukes på én enhet. 

  💡Tips: Merk Chrome-enheten fysisk med Ressursidentifikator, slik at du lett kan finne hvilken enhet som bruker hver oppgradering.

 8. Infoskjermen Player starter og viser en kode. 
 9. a. Bruker du Infoskjermen 3På en annen pc eller mobil: Logg inn på din Infoskjermen-konto. Gå til "Skjermer" i menyen til venstre og trykk på "+ KOBLE TIL EN NY SKJERM"

  b. Bruker du Infoskjermen ClassicPå en annen pc eller mobil: Logg inn på din Infoskjermen-konto i app.infoskjermen.no/connect.

 10. Oppgi koden på skjermen for å koble enheten til din konto. 
 11. Velg hvilken skjerm (Infoskjermen Classic) eller kanal (Infoskjermen 3) som skal vises på denne. Du kan når som helst endre hvilken skjerm eller kanal som vises på denne enheten
 12. Skjermen/kanalen du valgte starter nå visning på enheten din.

Thats it! Infoskjermen Player er nå installert, og skjermen er klar til bruk. Test gjerne å slå av og på, for å se at den starter automatisk slik den skal.

Snarveier i Infoskjermen Player på Chrome-enhet

Når visningen har startet kan du bruke disse snarveiene:

 • CTRL + SHIFT + 5  laster inn innholdet i visningen på nytt.
 • CTRL + SHIFT + 9  starter chromeenheten på nytt.

Avslutt Chrome-oppgradering

Hvis du senere ønsker å avslutte, trykker du "Avslutt Chrome-oppgradering" i listen over upgrades som er kjøpt. Vi vil da avslutte Chrome-oppgraderingen og melde enheten ut av vårt Chrome device management. Enheten vil etter omstart stanse visningen av infoskjermen, og du kan slette innholdet på enheten for å kunne bruke den til andre formål. Innbetalte beløp refunderes ikke om chrome-oppgraderingen avsluttes.


Bruk eget Chrome Device Management

Chrome Device Management er et nettbasert verktøy hos Google for å administrere og overvåke Chromeenheter. På Googles nettsider finner du veiledning og mer informasjon om Chrome Device Management.

Om du allerede har, eller ønsker å sette opp, eget Chrome Device Management og bruke på infoskjermer er det fullt mulig. I så fall kan du selv sette opp regler for chromeenhetene på adminstrasjonssidene, og legge til vår PWA app via en nettadresse. Velg "Legg til via en nettadresse" og bruk "https://app.infoskjermen.no/live/".  

Priser og mer informasjon om kjøp av Chrome-oppgraderinger får du hos en av Googles forhandlere av Chrome-oppgraderinger.


Spørsmål? Ta kontakt med oss på support@infoskjermen.no.

Svarte dette på spørsmålet ditt? Takk for tilbakemeldingen Det oppsto et problem med å sende inn tilbakemeldingen din. Prøv igjen senere.

Trenger du fortsatt hjelp? Kontakt oss Kontakt oss