Vis kalender

Gi tilgang til din kalender i Integrasjoner eller lim inn en ics-adresse i Kalender-oppslaget, og Infoskjermen henter automatisk "hva som skjer" fra Google, Microsoft, Outlook, iCloud og mange flere kalendere.

Hendelser som er passert forsvinner automatisk fra skjermene, og nye hentes inn fortløpende.

☝️ Det finnes to muligheter å vise kalender i Kalender-oppslaget:

1. Autentiser med Microsoft- eller Google-konto for å få tilgang til kalendere. Denne måten er autentisert og sikker. Kalenderen trenger ikke å være tilgjengelig på nett.
  2. Med ics-adresse. Kalenderen må være tilgjengelig som abonnementskalender i ics-format. Kalenderen du skal vise på infoskjermene via ics-adresse må også være tilgjengelig på internett, enten med åpen eller skjult adresse (URL). Kalenderen må ikke være beskyttet med brukernavn og passord.

Gi tilgang til å vise kalender fra Microsoft-konto

For å vise innhold fra din Microsoft-konto må du autentisere deg og gi tilgang.
  1. Velg "Bibliotek" i menyen til venstre, og deretter "Integrasjoner".
  2. Velg "Microsoft Kalender".
  3. Klikk på "Koble til" og logg inn med din Microsoft-konto. Du må gi "Infoskjermen / PinToMind" tilgang til å hente data fra din konto.*
  4. Hvis autentiseringen er vellykket får man opp en liste over de ressursene som er tilgjengelig på din konto. Klikk på "Legg i bibliotek" på de ressursene du ønsker å legge til, og klikk på "Bruk i nytt oppslag" hvis du ønsker å opprette ett nytt oppslag.
  5. Etter at man er autentisert, kan man også opprette nytt oppslag ved å velge Kalender-oppslaget i listen over nye oppslag. Deretter kan man velge en Microsoft-kalender fra biblioteket. Finnes ikke ressursen i biblioteket kan man gå tilbake til integrasjonen og legge den til.

*På grunn av innstillinger i systemet hos Microsoft for organisasjonen deres, kan det hende at systemansvarlig må godkjenne sammenkobling med nye apper.

Skriv inn begrunnelse i "Angi begrunnelse for å forespørre denne appen" og trykk "Be om godkjenning". Forespørsel vil bli sendt til systemansvarlig i organisasjonen deres, og du vil motta en e-post når det er godkjent.

Gi tilgang til å vise kalender fra Google-konto

For å vise innhold fra din Google-konto må du autentisere deg og gi tilgang.
  1. Velg "Bibliotek" i menyen til venstre, og deretter "Integrasjoner".
  2. Velg "Google Kalender".
  3. Klikk på "Koble til" og logg inn med din Google-konto. Du må gi "Infoskjermen / PinToMind" tilgang til å hente data fra din konto.
  4. Hvis autentiseringen er vellykket får man opp en liste over de ressursene som er tilgjengelig på din konto. Klikk på "Legg i bibliotek" på de ressursene du ønsker å legge til, og klikk på "Bruk i nytt oppslag" hvis du ønsker å opprette ett nytt oppslag.
  5. Etter at man er autentisert, kan man også opprette nytt oppslag ved å velge Kalender-oppslaget i listen over nye oppslag. Deretter kan man velge en Google-kalender fra biblioteket. Finnes ikke ressursen i biblioteket kan man gå tilbake til integrasjonen og legge den til.

Slik finner du delingslenken, ics-adressen, til kalenderen din

ℹ️ Nedenfor er veiledning for noen vanlige kalendersystemer, for å finne ics-adressen som er den adressen du limer inn i adressefeltet når du oppretter oppslaget.

Oppsett kan være ulikt i installasjoner; kontakt din systemansvarlige, eller søk på kalenderleverandørens hjelpesider hvis du ikke finner valgene som er beskrevet.

Finn ics-adresse til Google-kalender

1. Åpne Google-kontoen din i en nettleser og gå til kalenderen.
  2. Gå til  og Innstillinger for kalenderen du ønsker å dele.
  3. Kopier adressen i iCal-format. Adressen må slutte med .ics.
  4. Lim .ics-adressen inn i adressefeltet når du oppretter Kalender-oppslaget.

Tips: Hvis iCal-kode er skjult må denne åpnes i innstillinger for din Google-kalender.

Finns ics-adresse til Outlook-kalender (Office 365)

Oppsett kan være ulikt i ulike versjoner, installasjoner eller lisenstyper av Office. Se gjerne hvordan du gjør det i din versjon ved å søke etter ICS på Outlook sine egne hjelpesider.

1. Åpne Office365-kontoen din i en nettleser og gå til kalenderen.
  2. Velg Del kalender fra Kalender-mappen på Hjem-menyen.
  3. Høyreklikk på kalenderen du ønsker å dele og velg "Delingstillatelser".
  4. I feltet "Send en delingsinvitasjon per e-post" fyller du inn en ekstern e-postadresse til deg selv, f.eks. Gmail eller iCloud. Velg at du skal kunne se alle detaljer, og klikk "Del"
  5. Når du mottar mailen med invitasjonen står det nederst "Har du problemer med å vise kalenderen? Prøv å legge til en Internett-kalender, og bruk denne nettadressen."/"Having trouble viewing the calendar? Try adding an Internet calendar and providing this URL." Kopier adressen som er lenket til i denne teksten. Adressen må slutte med .ics.
  6. Lim inn .ics-adressen inn i adressefeltet når du oppretter Kalender-oppslaget.

Finn ics-adresse til iCloud-kalender

1. Åpne iCloud-kontoen din i en nettleser og gå til kalenderen.
  2. Klikk på delings-ikon til høyre for navnet på kalenderen du vil vise.
  3. Kryss av på "Ekstern kalender" hvis dette ikke allerede er avkrysset.
  4. Kopiér adressen ved å trykke "Kopier link".
  5. Lim adressen inn i adressefeltet når du oppretter Kalender-oppslaget.

Hvis adressen du limer inn begynner med webcal:// endrer du dette til https://.

Vis flere kalendere i samme oppslaget

Du kan flette flere kalendere inn i samme Kalender-oppslaget, og på den måten lage en flott oversikt over hva som skjer.

Lim inn flere kalenderadresser, eller velg fra biblioteket. Du kan gi hver kalender en farge og et navn, slik at det er lett å se hvilken kalender en hendelse kommer fra.

Automatisk og manuell oppdatering

Kalenderoppslaget oppdateres automatisk ca. hvert 20. minutt, men du kan klikke på kalenderen for å få opp muligheten til å endre hvor ofte du vil at den automatiske oppdateringen skal skje.

Hvis du har gjort en endring i kalenderen, og ønsker å sende denne til kalenderoppslaget direkte, er det mulig å klikke på "Trigg oppdatering nå" på samme side.

Kalenderdisplay og avanserte valg

Kalenderoppslag kan være så mangt. Du kan velge mellom ulike kalender-visninger under Display, og i tillegg kan du tilpasse disse til ditt bruk under Avanserte valg.

Vi anbefaler å teste ulike innstillinger, og forhåndsvise oppslaget på kanalen det skal vises, for å se hvilke innstillinger som passer best til dit bruk.