Smart-TV er ikke så smart

⚠️ Generelt anbefaler vi ikke Smart-TV til vår løsning. Prøv gjerne å bruke hvis du har fra før, men vi anbefaler ikke å velge dette ved nyinnkjøp. Veiledningen for å starte skjermvisningen finner du her.

Du finner informasjon om utstyr vi anbefaler, på vår nettside.

Utviklingen av Smart-TV-modeller går raskt, og det kan finnes modeller som fungerer bra ved kjøp, men som ikke blir oppdatert til å følge nye webstandarder som kommer senere. Om du velger å bruke Smart-TV bør du derfor ta høyde for at det kan bli nødvendig å koble til f.eks. en Ugoos-enhet, e.l., senere.

Utfordringer med Smart-TV'er kan være:

  • Nettleseren er på en del modeller ikke mulig å åpne i fullskjerm. Adresselinjen blir synlig når infoskjermen kjører.
  • Programvaren i tv'en blir ikke oppdatert. For å vise infoskjerm-innholdet er vi avhengig av moderne versjon av bl.a. Javascript. Om dette ikke er oppdatert kan man f.eks. oppleve at enkelte oppslagstyper ikke blir vist.
  • Noen Smart-TV'er har innebygd sleep-funksjon som gjør at de slår seg av automatisk etter et gitt antall timer uten brukeraktivitet.
  • Mange skjermer er ikke laget for å stå på hele dager, noe som gjør at å bruke dem til infoskjerm kan føre til nedsatt levetid på skjermen, og være en potensiell brannfare. Vi anbefaler skjermer laget for drift 16 eller 24 timer pr døgn, og med mulighet for auto on/off.

På grunn av det enorme mangfoldet i ulike modeller av Smart-TV'er har vi dessverre ikke mulighet for å feilsøke og tilpasse til disse.

Om du opplever problemer vil vi anbefale å koble til f.eks. en Ugoos-enhet, eller bytte til en skjerm vi anbefaler til bruk med vår løsning.


Spørsmål?Ta kontakt med oss på support@infoskjermen.no.

Svarte dette på spørsmålet ditt? Takk for tilbakemeldingen! Ta kontakt på support@infoskjermen.no om du fortsatt trenger hjelp. Det oppsto et problem med å sende inn tilbakemeldingen din. Prøv igjen senere.