Innstillinger og vedlikehold av Chrome OS

Når Infoskjermen Player for Chrome OS er ferdig satt opp, er den låst i såkalt kiosk-modus til bruk for infoskjerm. Nedenfor finner du tips for hvordan du kan gjøre endringer og vedlikeholde Chrome OS.

Gå til Chrome OS

Når Chromebiten er installert med Infoskjermen player-appen går den automatisk til visning av Infoskjermen, og er låst i såkalt kioskmodus. For å komme ut av player-appen og gå til Chrome OS gjør du slik:

1. Restart Chromebiten og trykk CTRL + ALT + S når startbildet vises.
  2. Logg inn med Google-kontoen du brukte da du satte opp Chromebiten.

Bytte trådløst nettverk

Gå til Chrome OS og åpne Google Chrome.

1. Klikk på status-området nederst til høyre på skjermen.
  2. Trykk på Nettverksikonet og gjør endringer du ønsker.
  3. Avslutt og restart enheten.

Stående eller liggende skjerm

Gå til Chrome OS og åpne Google Chrome.

1. Klikk på status-området nederst til høyre på skjermen.
  2. Trykk på Skjermikonet og velg retning.
  3. Avslutt og restart enheten.

Snarveier i Infoskjermen Player

Når visningen har startet kan du bruke disse snarveiene:

• CTRL + SHIFT + 5  laster inn innholdet i visningen på nytt
  • CTRL + SHIFT + 9  starter chromeenheten på nytt

Avinstallere Infoskjermen Player-appen

Gå til Chrome OS og åpne Google Chrome.

1. Åpne adressen chrome://extensions
  2. Klikk på ”Administrerer kioskapper”.
  3. Trykk på appen og slett med X helt til høyre, og klikk "Ferdig".

Bytte hvilken kanal som vises (Infoskjermen 3)

1. På Infoskjermen-kontoen: Gå til "Skjermer".
  2. Trykk på "⚙️" på den aktuelle skjermen.
  3. Velg deretter hvilken kanal du ønsker å vise under "KANAL".
  4. Kanalen du valgte starter nå visning på skjermen din.

Bytte hvilken skjerm som vises (Infoskjermen Classic)

1. Finn enheten i listen over dine skjermer og trykk på "Mer..".
  2. Deretter velg hvilken skjerm som skal vises på enheten. Du kan endre på dette når du vil.

Tilbakestille Chrome OS til fabrikkinnstillinger

1. Gå til Chrome OS og åpne Google Chrome
  2. Avinstaller Infoskjermen Player-appen hvis denne ligger inne.
  3. Åpne ”Innstillinger” i Chrome, og trykk på ”Vis avanserte innstillinger”.
  4. Trykk ”Powerwash”, og deretter ”Start på nytt”.
  5. Når man får vinduet ”Tilbakestill denne Chrome-enheten”, trykk ”Powerwash”.
  6. Bekreft Powerwash - ”Fortsett”.
  7. Enheten vil da slette brukerdataene og starte enheten på nytt.

Se også veiledning for å tilbakestille chromeenheter på Googles nettsider, og Google sin veiledning for å tilbakestille Chromebox.

Svarte dette på spørsmålet ditt? Takk for tilbakemeldingen! Ta kontakt på support@infoskjermen.no om du fortsatt trenger hjelp. Det oppsto et problem med å sende inn tilbakemeldingen din. Prøv igjen senere.