Oppdatering av firmware på Samsung Smart Signage

For at skjermene skal fungere best mulig bør både firmware og appen vår være oppdatert. Firmware er "operativsystemet" i skjermene, og appen vår er "programmet" som brukes for å starte og vise innholdet. Vi anbefaler å oppdatere firmware fra tid til annen.

NB! Denne prosessen kan ta noe tid og er avhengig av bla. av ditt lokale nettverk. Avslutt ikke prosessen eller trekk ut strømmen mens oppdateringen pågår.  Vi kan ikke ta ansvar for utstyret og eventuelle feil som måtte oppstå i denne prosessen, men har frem til nå ikke hatt noen tilfeller hvor dette har gått galt.

Oppdateringen er tilgjengelig for Samsung SSSP4, SSSP5, SSSP6, SSSP10 og Tizen 7.0.

Oppdater firmware fra Infoskjermen 3

Bruker du Infoskjermen 3, er det mulig å oppdatere firmware i skjermer som er tilkoblet kontoen din, direkte fra administrasjonssidene på din egen pc.

1. Gå til "Skjermer" i venstre menybar, så kommer du til listen med dine tilkoblede fysiske enheter.
  2. Trykk på tannhjulet ⚙️ for gjeldende skjerm, som må være online.
  3. Hvis skjermen har behov for oppdatering av firmware, finner du en gul boks med info om ny firmware tilgjengelig. Trykk på "Installer".

NB: Avslutt ikke prosessen eller trekk ut strømmen mens oppdateringen pågår.

4. Skjermen oppdaterer i noen minutter, og gjør en automatisk omstart når firmware er oppdatert.
  5. Gå til den fysiske skjermen og sjekk at den har startet på nytt.

Oppdater firmware med fjernkontroll til skjermen

💡Hvis du opplever at denne oppskriften ikke fungerer på din skjerm, kan du prøve å oppdatere firmware manuelt med USB, se veiledning her.

Appen vår må være oppdatert

Skjermen må ha versjon 2.0.2 eller høyere av Infoskjermen Player-appen for at det skal være mulig å oppdatere firmware. Du kan sjekke versjon av appen vår ved å trykke "INFO" på fjernkontrollen, og så lese av linja som viser "APP.V".

Hvis Infoskjermen Player-appen ikke er på siste versjon, er det bare å gå ut og inn av appen, eller skru skjermen av og på, så skal den oppdateres.

Sjekke firmware på skjerm

For å sjekke hvilken firmware man har på skjermen og om man er på siste versjon kan man enkelt gjøre dette ved å trykke "INFO" på fjernkontrollen.

Nederst i vinduet kan man sjekke status på enheten (FW.status). Den vil gi beskjed om skjermen er på siste firmware eller om det finnes en nyere versjon.

Oppdatering av firmware

For å oppdatere firmware trykker man "A" + "A" + "1" på fjernkontrollen. ("A" er den røde knappen litt nede på fjernkontrollen)

Man får da opp ett vindu hvor man enten trykker "2" for å oppdatere firmware eller "0" for å avbryte.

Appen sjekker da om det finnes nyere firmware for denne skjermen, og starter nedlasting til skjermen. Her kan man følge med på hvor langt man er kommet i prosessen.

Etter at firmware er ferdig lastet ned på skjermen starter oppdatering av firmware. Vi har ingen kontroll på hvor lang tid denne prosessen tar, men har erfart at dette kan ta opp til 5 minutter. Teksten "blinker" for å indikere at det skjer noe på skjermen.

Etter at oppdateringen er ferdig starter skjermen på nytt og alt er forhåpentligvis oppdatert og i orden. Man kan da igjen trykke "INFO" for å sjekke om firmware er oppdatert.