Installasjon av Infoskjermen Player for Raspberry Pi

💡 Dette en veiledning for oppsett og bruk av utstyr til infoskjermen.no. Selv om vi har en guide, er det ikke nĂždvendigvis en anbefaling. Du finner informasjon om utstyr vi anbefaler, pĂ„ vĂ„r nettside.

VIKTIG:

• Infoskjermen Player kan kjĂžres pĂ„ Raspberry Pi 5 og Raspberry Pi 4.
  • Raspberry Pi leveres som selvbyggersett og krever noe teknisk kompetanse.
  • Infoskjermen Player-app for Raspberry Pi er i betaversjon. Ta gjerne kontakt med tilbakemeldinger eller spĂžrsmĂ„l.

🛒 Det kan vĂŠre lurt Ă„ kjĂžpe et Raspberry Pi Starter Kit, da du fĂ„r det du trenger av utstyr i en pakke og de offisielle delene som vi vet fungerer. Ellers trenger du fĂžlgende deler for Ă„ kjĂžre Infoskjermen pĂ„ en Raspberry Pi:

• Raspberry Pi 5 eller Raspberry Pi 4 (Helst 4/8 GB RAM)
  • StrĂžmadapter
  • Micro SD-card
  • HDMI til micro HDMI kabel
  • Kabinett (Valgfritt, men anbefales)
  • Windows eller Mac med SD-kort inngang

Har du alle forutsetningene over kan vi begynne! 😊

1. Last ned BalenaEtcher (https://etcher.balena.io/) for operativsystemet pÄ din PC. (Andre SD-kort flashing software vil ogsÄ fungere, men vi anbefaler dette.)
  2. Last ned siste PinToMindOS fra: https://favo.blob.core.windows.net/rpi/pintomindos.zip, du trenger ikke Ă„ pakke ut fila.
  3. Sett inn MicroSD-kortet i din datamaskin.
  4. Åpne BalenaEtcher, og velg "Flash from file".

5. Naviger til og velg fila som du lastet ned.
  6. Klikk "Select target".
  7. Fra listen over enheter, velg SD kortet og check av boksen ved siden av navnet. Klikk "Select" for Ă„ bekrefte. đŸšš VĂŠr sikker pĂ„ at du velger riktig SD kort, ettersom all data pĂ„ kortet vil slettes!

1. Klikk pÄ "Flash!" for Ä starte flashing prosessen. Dette vil ta noen minutter.

1. Vent til flashingen er ferdig. En melding vil komme opp og det er trygt Ă„ ta ut minnekortet.

Oppsett og nettverk

1. Sett SD-kortet inn i en Raspberry Pi koblet til en skjerm, tastatur og mus, og Ethernet kabel hvis du Ăžnsker kablet nettverk.
  2. Koble sÄ strÞmkabelen til. Raspberry Pi'en trenger ett minutt eller to for Ä bli klar.
  3. Under "Select product" velg Infoskjermen. (PinToMind er Infoskjermen utenfor Norge.)
  4. Velg sĂ„ skjermrotasjon du Ăžnsker. Dette kan ogsĂ„ endres senere om Ăžnskelig.
  5. Under "Select network" finn ditt nettverk og skriv inn passordet. Kan endres senere.
  6. Trykk pÄ "Connect" for Ä koble til.

Start skjermvisning

1. Velg "Go to screen!"
  2. Infoskjermen Player startes og viser en kode pÄ skjermen.
  3. a. Bruker du Infoskjermen 3PĂ„ en annen pc eller mobil: Logg inn pĂ„ din Infoskjermen-konto. GĂ„ til "Skjermer" i menyen til venstre og trykk pĂ„ "+ KOBLE TIL EN NY SKJERM"

b. Bruker du Infoskjermen ClassicPĂ„ en annen pc eller mobil: Logg inn pĂ„ din Infoskjermen-konto i app.infoskjermen.no/connect.

4. Oppgi koden som vises pĂ„ skjermen for Ă„ koble enheten til din konto.
  5. Velg hvilken kanal (Infoskjermen 3) eller skjerm (Infoskjermen Classic) som skal vises pĂ„ denne enheten. Du kan nĂ„r som helst endre hvilken kanal/skjerm som vises pĂ„ denne enheten
  6. Skjermen du valgte starter nÄ visning pÄ enheten din.

Automatisk omstart / Reboot

1. I Infoskjermen 3, gĂ„ til "Skjermer" -> "⚙" pĂ„ aktuell enhet
  2. Ved "Automatisk omstart" velg tidsrom for omstart.
  3. Husk Ă„ lagre.

Endre skjermrotasjon

1. Trykk Ctrl+i for Ă„ komme tilbake til innstillingssiden.
  2. Velg Ăžnsket screen rotation.
  3. Velg "Go to screen!" for Ă„ komme tilbake.

Bytte nettverk

1. Trykk Ctrl+i for Ă„ komme tilbake til innstillingssiden.
  2. Velg "Connect to another network" for Ă„ bytte WiFi.
  3. Velg "Go to screen!" for Ă„ komme tilbake.

SpĂžrsmĂ„l? Ta kontakt med oss pĂ„ support@infoskjermen.no!

Svarte dette pÄ spÞrsmÄlet ditt? Takk for tilbakemeldingen! Ta kontakt pÄ support@infoskjermen.no om du fortsatt trenger hjelp. Det oppsto et problem med Ä sende inn tilbakemeldingen din. PrÞv igjen senere.