Installasjon av Infoskjermen Player for Raspberry Pi

💡 Dette en veiledning for oppsett og bruk av utstyr til infoskjermen.no. Selv om vi har en guide, er det ikke nødvendigvis en anbefaling. Du finner informasjon om utstyr vi anbefaler, pÃ¥ vÃ¥r nettside.

VIKTIG:

• Infoskjermen Player kan kjøres pÃ¥ Raspberry Pi 5 og Raspberry Pi 4.
  • Infoskjermen Player-app for Raspberry Pi er i betaversjon. Ta gjerne kontakt med tilbakemeldinger eller spørsmÃ¥l.

🛒 Det kan være lurt Ã¥ kjøpe et Raspberry Pi Starter Kit, da du fÃ¥r det du trenger av utstyr i en pakke og de offisielle delene som vi vet fungerer. Ellers trenger du følgende deler for Ã¥ kjøre Infoskjermen pÃ¥ en Raspberry Pi:

• Raspberry Pi 5 eller Raspberry Pi 4 (Helst 4/8 GB RAM)
  • Strømadapter
  • Micro SD-card
  • HDMI til micro HDMI kabel
  • Kabinett (Valgfritt, men anbefales)
  • Windows eller Mac med SD-kort inngang

Har du alle forutsetningene over kan vi begynne! 😊

1. Last ned BalenaEtcher (https://etcher.balena.io/) for operativsystemet på din PC. (Andre SD-kort flashing software vil også fungere, men vi anbefaler dette.)
  2. Last ned siste PinToMindOS fra: https://favo.blob.core.windows.net/rpi/pintomindos.zip, du trenger ikke Ã¥ pakke ut fila.
  3. Sett inn MicroSD-kortet i din datamaskin.
  4. Ã…pne BalenaEtcher, og velg "Flash from file".

5. Naviger til og velg fila som du lastet ned.
  6. Klikk "Select target".
  7. Fra listen over enheter, velg SD kortet og check av boksen ved siden av navnet. Klikk "Select" for Ã¥ bekrefte. ðŸš¨ Vær sikker pÃ¥ at du velger riktig SD kort, ettersom all data pÃ¥ kortet vil slettes!

1. Klikk på "Flash!" for å starte flashing prosessen. Dette vil ta noen minutter.

1. Vent til flashingen er ferdig. En melding vil komme opp og det er trygt å ta ut minnekortet.

Oppsett og nettverk

1. Sett SD-kortet inn i en Raspberry Pi koblet til en skjerm, tastatur og mus, og Ethernet kabel hvis du ønsker kablet nettverk.
  2. Koble så strømkabelen til. Raspberry Pi'en trenger ett minutt eller to for å bli klar.
  3. Under "Select product" velg Infoskjermen. (PinToMind er Infoskjermen utenfor Norge.)
  4. Velg sÃ¥ skjermrotasjon du ønsker. Dette kan ogsÃ¥ endres senere om ønskelig.
  5. Under "Select network" finn ditt nettverk og skriv inn passordet. Kan endres senere.
  6. Trykk på "Connect" for å koble til.

Start skjermvisning

1. Velg "Go to screen!"
  2. Infoskjermen Player startes og viser en kode på skjermen.
  3. a. Bruker du Infoskjermen 3PÃ¥ en annen pc eller mobil: Logg inn pÃ¥ din Infoskjermen-konto. GÃ¥ til "Skjermer" i menyen til venstre og trykk pÃ¥ "+ KOBLE TIL EN NY SKJERM"

b. Bruker du Infoskjermen ClassicPÃ¥ en annen pc eller mobil: Logg inn pÃ¥ din Infoskjermen-konto i app.infoskjermen.no/connect.

4. Oppgi koden som vises pÃ¥ skjermen for Ã¥ koble enheten til din konto.
  5. Velg hvilken kanal (Infoskjermen 3) eller skjerm (Infoskjermen Classic) som skal vises pÃ¥ denne enheten. Du kan nÃ¥r som helst endre hvilken kanal/skjerm som vises pÃ¥ denne enheten
  6. Skjermen du valgte starter nå visning på enheten din.

Endre skjermrotasjon

1. Trykk Ctrl+i for Ã¥ komme tilbake til innstillingssiden.
  2. Velg ønsket screen rotation.
  3. Velg "Go to screen!" for å komme tilbake.

Bytte nettverk

1. Trykk Ctrl+i for Ã¥ komme tilbake til innstillingssiden.
  2. Velg "Connect to another network" for å bytte WiFi.
  3. Velg "Go to screen!" for å komme tilbake.

SpørsmÃ¥l? Ta kontakt med oss pÃ¥ support@infoskjermen.no!