Tofaktorautentisering 2FA

Styrk sikkerheten med tofaktorautentisering

Ved å gå til din brukerprofil (ikon og navn nede til venstre) og fanen "Tofaktor", kan du velge å ta i bruk tofaktorautentisering.

Velg å aktivere den/de type(r) tofaktorautentisering du ønsker:

• Kode fra autentiseringsapp

Last ned en autentiseringsapp, for eksempel fra Microsoft eller Google, og følg veiledningen for kobling mellom denne og infoskjermskontoen din.

• Koder for gjenoppretting

Last ned koder for gjenoppretting og lagre disse på et sikkert sted. Disse kan være gode å ha hvis du for eksempel ikke har tilgang til enheten hvor du har autentiseringsappen din.

• Kode via SMS

Skriv inn telefonnummeret ditt for å motta autentiseringskode som SMS på mobilen din. Dette kan være en grei back-up å ha hvis man ikke lenger har tilgang til de andre måtene å autentisere seg på.

• E-post ved innlogging på ny enhet

En ekstra sikkerhet med et varsel på e-post når noen logger seg på med brukeren din fra en ny enhet.

Hvordan fungerer det?

Når du vil logge inn på en ny enhet vil du måtte skrive inn en kode fra det stedet hvor du har valgt å motta eller lagre koder for dette. Det øker sikkerheten rundt tilgang til kontoen deres betraktelig.

Problemer med tofaktorautentisering

Hvis du ikke klarer å logge inn, eller ikke klarer å endre tofaktorautentiseringen din, kan du ta kontakt med oss på support@infoskjermen.no, så vil vi hjelpe deg.

I slike tilfeller vil vi be om dokumentasjon på hvem du er, slik at vi er helt sikre på at du, eller vi, ikke blir sosialt hacket. Dokumentasjon kan være skannet id-kort, pass, førerkort eller lignende.

Gjenoppretting kan ta flere dager. Hensikten med tofaktorautentisering er å beskytte kontoen din mot uautorisert tilgang og angrep så godt som mulig, derfor må vi prioritere sikkerheten din fremfor enkel gjenoppretting av tilgang.