Nettverk

ℹ️ Er dere en større organisasjon, forhandlere eller innholdstilbydere? Nettverk gjør det mulig og enkelt å dele ressurser og innhold med andre Infoskjermen-kontoer.

Mens hver lokal Infoskjermen-konto administrerer seg selv og lager sitt eget innhold, gjør nettverksfunksjonen det mulig å dele ressurser til kanaler eller bibliotek på kontoer som er koblet til nettverket.

• Et nettverk kan opprettes fra en vanlig konto, eller fra en egen gratis nettverkskonto uten egne skjermer.
  • Det er ingen ekstra kostnad for å etablere et nettverk.
  • En konto kan være eier av ett nettverk, men medlemskontoer kan være medlemmer av flere nettverk.
  • Det er ingen begrensninger på antall medlemskontoer et nettverk kan ha.
  • Ressurser som kan deles er f.eks. bilder, videoer, nyhetsfeeds, autorisasjon til deling av innhold for sosiale medier, logo, samt ferdige oppslag, temaer og kanaler.

📧 Ta kontakt med oss på support@infoskjermen.no hvis du ønsker å få etablert et nettverk knyttet til kontoen din.

Opprett ny konto som blir medlem i nettverket

Er du kontoeier på nettverkskontoen og på medlems-kontoene, og vil lage en ny konto som blir medlem i nettverket, går du til nettverkskontoen og trykker på "+" i venstre sidestolpe. Da blir den nye kontoen du oppretter automatisk godtatt som medlem i nettverket.

Inviter eksisterende konto til nettverket

Kontoeier på nettverkskontoen inviterer andre Infoskjermen-kontoer inn som medlemmer ved hjelp av en invitasjons-lenke, som finnes under menyvalg "🎁 Nettverk".

Lenken kan brukes for både eksisterende Infoskjermen-kontoer, og for å opprette ny konto som direkte blir medlem i nettverket.

• Kopier lenken og send på e-post til kontoeier for kontoen du ønsker å invitere.
  • Hvis du er registrert bruker også på den blivende medlemskontoen kan du klikke på lenken direkte og velge kontoen som skal bli ny medlem.
  • For å godta en ny medlemskonto, går du til nettverkskontoen, klikker på "🎁 Nettverk" -> "Medlemmer" og velger "Godta" på den nye kontoen.

Administrasjon fra nettverket

Oversikt i Dashbord

På kontoen som er nettverkseier, kan man klikke på "🎁 Nettverk" nederst i venstre meny for å invitere inn nye brukere. Her får man en kjapp oversikt over medlemskontoer, delte oppslag og ressurser og kan velge "📊 Innsyn" for å gå til et Dashbord å få mer info og oversikt over medlemskontoer, tilkoblede fysiske skjermer i nettverket, osv.

Del og/eller publiser oppslag i nettverk

Når man oppretter eller endrer et oppslag fra kontoen som er nettverkseier, kan man både dele oppslag som kan tas i bruk av medlemmer i nettverket ved å trykke "DEL I NETTVERKET 🎁", og man kan publisere oppslaget direkte til kanaler i nettverket, ved å trykke "# VELG KANALER".

• En nettverks-eier som har tilgang til å publisere oppslag direkte på kanaler på medlemskontoer, får når du administrerer et oppslag, opp en liste over alle kanalene i nettverket og mulighet til å publisere oppslag til dem.
  • Hvis man deler et oppslag må man legge til dato fra når det er delt fra.
  • Et delt oppslag som ikke er publisert finner medlemskontoen under "Oppslag" -> "Fra nettverk".
  • Hvis man publiserer og deler et oppslag i nettverket, vil medlemskontoer kunne fjerne oppslaget fra kanalen.
  • Hvis oppslaget er publisert på kanaler i nettverket, men ikke er delt, vil det ligge som låst der det er publisert fra nettverks-eier.
  • Hvis man velger "Tillat kopiering" kan medlemmene endre i oppslaget.

Del innhold fra biblioteket i nettverket

Alt du laster opp til biblioteket på nettverkskontoen kan du også velge å dele i nettverket. Det kan være bilder, videoer, filer, kobling til sosiale medier, nyhetsressurser, kalenderkoblinger, tema osv.

Medlemskontoene finner og kan velge å ta i bruk delt innhold i nye oppslag, og på kanaler ved å gå til Bibliotek, klikke på ønsket ressurstype og velge "Fra Nettverk".

Del kanal i nettverk

Hvis man deler en kanal i nettverket, vil medlemskontoene kunne finne denne kanalen under "#Kanaler" og "Fra Nettverk", og kan velge å kopiere denne. Da vil de få med både layout, logo, tema og tilhørende oppslag på denne kanalen, og kan bruke denne som et utgangspunkt.

Standard tema for nettverk

Man kan sette et standard tema, og da vil dette temaet være standard tema for nye kanaler opprettet på kontoen, etter at kontoen har blitt godkjent av nettverket. Standard tema velges under menyvalg "🎁 Nettverk". Info om å lage tema finner du her.

Last opp logo i nettverk

Man kan laste opp logo i biblioteket, og dele denne i nettverket, og så kan de fra medlemskontoene lett ta denne i bruk. Ønsker man å dele en klar layout med logo, må denne deles som en kanal. 👆

Medlemskonto - ta i bruk innhold delt fra nettverk

Som medlemskonto kan du være medlem av flere nettverk samtidig.

Du finner, og kan ta i bruk alt delt innhold i nettverk som kontoen din er medlem av, ved å gå til f.eks. menyvalgene Oppslag, Bibliotek, Kanaler og velge "Fra Nettverk", i stedet for "Egne".

Begrens nettverkstilgang

Som kontoeier på en medlemskonto kan du begrense tilgangen nettverket har til kontoen din (f.eks. om de skal kunne publisere til kanaler). Dette gjør du under "Konto" -> "🎁 Nettverk" -> "Valg".