Vis videoklipp fra YouTube

Vis videoklipp fra YouTube på infoskjermen ved å lime inn adressen til YouTube-videoen du vil vise i et YouTube-oppslag.

ℹ️ Hvis du har tilgang til videofilen du ønsker å vise på infoskjermen, anbefaler vi at du, som alternativ til YouTube, bruker vårt eget Video-oppslag, hvor du laster videofilen opp direkte.

Det gir deg kontroll over hva som vises på skjermen, og er generelt en bedre løsning.

Hvilke YouTube-videor kan vises?

• Du kan vise både videoklipp og direktesendinger* fra YouTube.
  • Du må ha rettigheter til å vise videoklippet du ønsker å vise. På supportsidene til YouTube kan du lese mer om opphavsrett på YouTube. Tryggest er det å vise videoer som du selv har laget og lastet opp på YouTube, eller som du har fått godkjenning til å vise.
  • Videoklippet må være 'public' eller 'unlisted'. Du kan ikke vise videoer som er 'private'. Les mer om å endre "video privacy-settings" på YouTubes hjelpesider.
  • Om du ikke ønsker at videoen skal være søkbar for andre, kan du sette "video privacy settings" til 'unlisted' når du laster opp videoen.

Slik legger du til et YouTube-oppslag

1. Gå til YouTube.com. Søk frem dit videoklipp, og kopier adressen til videoen.
  2. På Infoskjermen-kontoen din, gå til "Nytt oppslag", velg "YouTube" i menyen og lim inn adressen til videoen i feltet for adresse til YouTube-video, eller velg en YouTube-video fra mediabiblioteket.
  3. Velg om du vil vise med lyd og undertekster, og om videoklippet skal vises i et område eller i fullskjerm.
  4. *Hvis det er en direktesending, settes varighet på oppslaget automatisk til 10 minutter, men du kan øke tiden til så lenge du vil om du ikke ønsker å rotere med andre oppslag.
  5. Lagre oppslaget.

Ekstra info i mobilappen

I versjon Infoskjermen 3 kan du legge inn ekstra informasjon som kun vises i mobilappen Infoskjermen Go. Klikk på mobilikonet "📱" og legg inn tekst, lenke til mer informasjon, og/eller vedlegg.

Kan jeg vise på alle typer skjermer?

YouTube-oppslag krever mye av de fysiske skjermene de vises på. Det kan se bra ut når du forhåndsviser på egen pc, men ikke på den fysiske skjermen som henger ute. Du bør derfor sjekke hva slags fysiske skjermer du bruker, og teste at YouTube-oppslag vises bra. Her har vi skrevet om våre råd og erfaringer når det gjelder utstyr som passer best til visning av YouTube-oppslaget på infoskjermene.

Generelle og viktige råd for at visningen skal bli bra, er at nettleser og programvare på skjermen er oppdatert, og at skjermen er koblet til bra nettverk. Det beste vil være kablet nettverk, men godt trådløst nettverk fungererer også.

Lengde, format på video og antall videooppslag på skjermen vil også ha innvirkning på kvaliteten av visningen. Å vise video over tid gir ofte utfordringer knyttet til internminnet og systemets ytelse. Ved visning av video anbefaler vi daglig restart av hardware.

På grunn av tekniske begrensninger på noen Samsungsskjermer kan YouTube-oppslag og Video-oppslag ikke alltid brukes samtidig.

Nedlastning og bufring

Visning av YouTube-oppslag krever at man hele tiden har godt nett. Hvis man har dårlig eller ingen nett kan videoen bli stående å bufre og prøve å laste inn. Vi har lagt inn timeout slik at hvis ikke videoen har startet innen 5 sekunder vil skjermen automatisk gå til neste oppslag. Man kan oppleve litt bufring de første rundene, men blir ofte bedre og bedre utover. Derfor kan det være greit å være litt tålmodig de første rundene. Avspillingen blir ofte enda mer stabil og bedre etterhvert.

Om du vil kan du teste med denne YouTube-videoen: https://www.youtube.com/watch?v=sXFEEh6Co6Q

Relaterte videoer på slutten av YouTube-videoen

Informasjon om relaterte videoer kan vises på slutten av YouTube-videoen. Dette er en YouTube-utvidelse som ikke kan velges bort. Hvis du vil unngå dette, anbefaler vi at du laster opp en videofil direkte til Infoskjermen i stedet. Mer informasjon finner du her.

Ingen lyd på video fra YouTube?

Tips:

• Sjekk at lyd er på, på den fysiske skjermen der du viser innhold fra Infoskjermen.
  • Kryss av for lyd når du oppretter eller redigerer YouTube-oppslag.

YouTube på Chrome

Chrome OS MED Chrome-oppgradering:

Video-oppslag og YouTube-oppslag vises med og uten lyd, på enheter med Chrome OS med Chrome-oppgradering.

Chrome OS UTEN Chrome-oppgradering:

Hvis oppslaget har skrudd av lyden, vil videoen spilles av uten lyd. Hvis oppslaget har skrudd på lyd, vil ikke videoen spilles av i det hele tatt. Her kan du teste å skru av lyden for å kunne vise YouTube uten lyd.

Chrome nettleser uten Chrome OS og kiosk-modus:

Hvis man prøver å spille av video i en Chrome nettleser uten Chrome OS og kiosk-modus er det mulig å endre tillatelsen for avspilling manuelt.  Åpne chrome://settings/content/sound i nettleseren  og legg til adressen, app.infoskjermen.no, som du ønsker skal kunne spille av lyd på videoer automatisk, under "Tillat".