Administrere brukere 👩🏻‍💻👨🏻‍💻

Infoskjermen 3

Inviter ny bruker

Du finner brukeradministrasjon ved å velge "Konto" og fanen "Brukere". Trykk på "Inviter" og skriv inn navn og e-postadresse til personen du ønsker å invitere, og tilordne en brukerrolle. En e-post med invitasjon og informasjon sendes til brukeren.

Tilpasse rettigheter

Ulike brukerroller gir ulike rettigheter og tilganger. Brukerroller kan endres både under invitasjonen og senere.

  • SUPERADMIN har alle rettigheter på kontoen, inkludert betaling og fakturering. (En superadmin kan ikke gjøre seg selv til admin, kanalvert eller oppslagsredaktør. En annen superadmin på kontoen må endre dette.)
  • ADMIN har alle rettigheter på kontoen, uten betaling og fakturering.
  • KANALVERT kan lage og endre egne oppslag og publisere disse til utvalgte kanaler. Kan også endre valg for disse kanalene. Husk å velge kanaler som denne brukeren skal ha tilgang til.
  • OPPSLAGSREDAKTØR kan kun lage og endre egne oppslag, og publisere disse til utvalgte kanaler. Husk å velge kanaler som denne brukeren skal ha tilgang til.

Samme bruker på flere kontoer

En bruker kan være medlem av flere kontoer. Brukeren vil ved innlogging få valg om hvilken konto han ønsker å administrere. Når brukeren er innlogget kan han bytte konto ved å trykke på kontoene i listen til venstre, eller han kan trykke på profilen sin lengst ned til venstre, og velge konto under "Medlemsskap".

Om man har mange medlemskap kan man endre rekkefølgen i sidestolpen og velge hvilke som skal være synlige og ikke.

Fjerne brukere

Hvis en bruker av en eller annen grunn ikke lenger er relevant på kontoen, anbefaler vi å fjerne denne. Den gamle brukeren kan bli fjernet ved å klikke på søppelbøtta til høyre for navnet til brukeren.

Man må ha administrator-tilgang for å kunne gjøre dette. Det er ikke mulig å slette brukeren du er pålogget med.

Velg tidssone for bruker

Ved å velge sin egen tidssone i sin brukerprofil vil administrasjonssidene vises med brukerens lokale tid.

Infoskjermen Classic

Legge til bruker

Du finner brukeradministrasjon ved å velge "Brukere" i menyen oppe til venstre.

Brukere legges til ved å skrive inn navn og e-postadresse. Det sendes en e-post med invitasjon til brukeren når du lagrer.

Tilpasse rettigheter

Etter at du har invitert en bruker, kan du velge om brukeren skal være administrator (full tilgang) eller om han skal ha begrenset tilgang.

Velger du begrenset tilgang kan du velge hvilke skjermer han skal kunne publisere til, og om han skal kunne redigere alle oppslag eller bare sine egne.

Rekkefølge og bestemme kontaktperson

Til venstre for navnet på brukeren finner du et felt med seks prikker som du kan ta tak i for å sortere rekkefølge på brukerne i lista.

Brukeren som ligger øverst i lista er kontaktperson for kontoen, og vil motta e-post som gjelder kontoen. Denne brukeren må ha administrator-tilgang til kontoen.


Bruker med begrenset tilgang

Bruker med begrenset tilgang på kontoen har ikke mulighet for å se alle menyvalg, denne kan ikke endre kontotype, kan ikke se andre brukere eller invitere ny bruker. Bruker med begrenset tilgang kan kun se de skjermer som den er gitt tilgang.

  • Kan administrere Egne oppslag: Kan kun administrere egne oppslag på valgte skjerm/er. Alle andre oppslag er låste (kan vises, men ikke redigeres). Se info om å endre eier av oppslag her.
  • Kan administrere Alles oppslag: Kan se og administrere alle oppslag på kontoen. 

Samme bruker på flere kontoer

En bruker kan være medlem av flere kontoer. Brukeren vil ved innlogging få valg om hvilken konto han ønsker å administrere. Når brukeren er innlogget kan han bytte konto ved å trykke på Infoskjermen-logoen på toppen av skjermen, eller han kan velge konto under "Meny" oppe til venstre.

Fjerne brukere

Hvis en bruker av en eller annen grunn ikke lenger er relevant på kontoen, anbefaler vi å fjerne denne. Den gamle brukeren kan bli fjernet ved å klikke på "fjern" til høyre for navnet til brukeren. Man må ha administrator-tilgang for å kunne gjøre dette.

Brukeren som står som kontaktperson kan ikke fjernes før en annen bruker er gjort til ny kontaktperson.


Velg tidssone for bruker

Ved å velge tidssone for bruker under menyvalget " Brukere" eller "Meg" vil administrasjonssidene vises med lokal tid for brukeren. Ved opprettelse av tidsstyring vil denne foreslås til brukerens tidssone.



Spørsmål? Ta kontakt med oss på support@infoskjermen.no.