Installasjon på Chrome-enheter - med Chrome-oppgradering (tidl. lisens)

Denne veiledningen er for deg som bruker nyere Chrome-enheter som krever Chrome-oppgradering (tidl. kalt Chrome-lisens), og som ønsker automatisk oppstart og daglig omstart av enheten. Vi har ordnet alt med oppsett for oppgraderinger fra Google slik at du slipper. Dette fakturerer vi på samme måte som vårt abonnement. Prisen er kr 500 eks. mva. pr enhet pr år.

(Du finner også en instruks for eldre enheter som ikke krever oppgradering her.)

Følg punktene nedenfor, så er du i gang på få minutter! 😃

• Pakk ut og koble Chrome-enheten til strøm og skjermens HDMI-inngang.
  • Koble mus og tastatur til chromeenheten.
  • Hvis chromeenheten har vært logget inn på tidligere må den tilbakestilles til fabrikkinnstillinger før du går videre. Se veiledning for å tilbakestille Chrome-enheter på Googles nettsider.
  • Velg språk, tastatur og trådløst nettverk. Obs! Ikke logg inn på Chrome-enheten!
  • Trykk CTRL + ALT + E for å gå til side for å melde enheten inn i Chrome device management.

Du må logge inn på app.infoskjermen.no og bestille Chrome-oppgradering for å få opplysninger du trenger i de neste punktene.

• Logg inn med brukernavnet og passordet du får oppgitt på innlogget side på infoskjermskontoen din.
  • Oppgi Ressursidentifikator og Enhetsposisjon - se opplysninger i listen over bestilte upgrades på innlogget side. Obs! Må fylles ut, selv om det står "Valgfritt" på skjermen. Hver Chrome-oppgradering må bare brukes på én enhet.
  • Infoskjermen Player starter. Oppgi skjermkode - samme kode som Enhetsposisjon i forrige punkt.

Thats it! Infoskjermen Player er nå installert, og skjermen er klar til bruk. Test gjerne å slå av og på, for å se at den starter automatisk slik den skal.

Avslutt Chrome-oppgradering

Hvis du senere ønsker å avslutte, trykker du "Avslutt Chrome-oppgradering" i listen over upgrades som er kjøpt. Vi vil da avslutte chrome-oppgraderingen og melde enheten ut av vårt Chrome device management. Enheten vil etter omstart stanse visningen av infoskjermen, og du kan slette innholdet på enheten for å kunne bruke den til andre formål. Innbetalte beløp refunderes ikke om chrome-oppgraderingen avsluttes.

Snarveier i Infoskjermen Player

Når visningen har startet kan du bruke disse snarveiene:

• CTRL + SHIFT + 5  laster inn innholdet i visningen på nytt
  • CTRL + SHIFT + 7  for å registrere ny skjermkode som skal vises
  • CTRL + SHIFT + 9  starter chromeenheten på nytt

Hvis du vil: Bruk eget Chrome device management

Chrome device management er et nettbasert verktøy hos Google for å administrere og overvåke chromeenheter. På Googles nettsider finner du veiledning og mer informasjon om Chrome device management.

Om du allerede har, eller ønsker å sette opp, eget Chrome device management og bruke på infoskjermer er det fullt mulig. I så fall kan du selv sette opp regler for chromeenhetene, og installere Infoskjermen Player via administrasjonssidene. Priser og mer informasjon om kjøp av chrome-oppgraderinger får du hos en av Googles forhandlere av Chrome-oppgraderinger.

Spørsmål? Ta kontakt med oss på support@infoskjermen.no.