Installasjon på chromeenheter - uten Chrome-upgrade

Denne veiledningen er for deg som bruker eldre chromeenheter som ikke trenger Chrome-upgrade. Etter oppgradering til Chrome 70 (høsten 2018) er det ikke mulig å installere uten Chrome-upgrade. Etter installasjon er fullført går enheten til innloggingsside i stedet for å starte Infoskjermen Player.

Hvis du har en nyere chromeenhet må du ha Chrome-upgrade, og må følge denne veiledningen. Du vil ikke komme videre på punktet nedenfor om å trykke CTRL + ALT + K hvis du forsøker å installere uten Chrome-upgrade på en chromeenhet som Google krever upgrade for.

Bruker du en eldre chromeenhet, følg punktene nedenfor, så er du i gang på få minutter! 😃

Grunnleggende innstillinger og innlogging

Når du starter chromeenheten ledes du inn i en veiviser. Følg punktene nedenfor steg for steg, så er du i gang.

Hvis chromeenheten har vært logget inn på tidligere må den tilbakestilles til fabrikkinnstillinger før du går videre. Se veiledning for å tilbakestille her.

• Velg språk og tastatur
  • Finn trådløst nettverk og skriv inn eventuell nettverkskode
  • Les vilkårene for Google Chrome OS, og klikk "Godta og fortsett". Obs! Ikke logg inn enda!
  • Trykk nå CTRL + ALT + K, og klikk "Slå på" og "OK" for automatisk kioskmodus.
  • Logg inn med en Google-konto. Vi anbefaler å bruke eller opprette en Google-konto som ikke brukes til annet.

Installere Infoskjermen player-app

Tips! Åpne insk.no/chrome på chromeenheten, så kan du lese resten av denne veiledningen der, og enkelt kopiere og lime inn app-ID-en og adresser til chrome-innstillinger.

• Åpne en ny fane i Google Chrome, og skriv inn chrome://extensions i adressefeltet
  • Kryss av for ”Utviklermodus” øverst på siden til høyre.
  • Klikk på ”Administrerer kioskapper”
  • Skriv/kopier inn app-ID: fkjphnkoeehgoegikhgdlefelobnlmck
  • Appen vil nå vises i listen. Trykk på appen og klikk på ”Angi automatisk oppstart”, slik at det står ”(automatisk oppstart)” bak navnet på appen, og deretter ”Ferdig”.
  • Obs! Nytt fra Chrome versjon 66! For at video-oppslag skal kunne spilles av automatisk på skjermen, må dette tillates. Skriv inn chrome://flags/#autoplay-policy i adressefeltet. Endre "Autoplay policy" fra "Default" til "No user gesture is required". Trykk "Relaunch now".
  • Start chromeenheten på nytt.
  • Du blir spurt om ”Tillatelse om autostart er forespurt”, klikk ”Bekreft” at appen automatisk starter når maskinen slås på.

Registrere skjermkode

Skjermkoden er 5-6 bokstaver og tall i slutten av skjermadressen. Du finner dette i listen over dine skjermer.

Eksempel: URLhttps://app.infoskjermen.no/ABC123

Det er kun koden du skal legge inn i feltet skjermkode, altså "ABC123" i eksempelet.

Ta-da! Chromeenheten er ferdig installert, og er klar til bruk! 🎉😃

Snarveier i Infoskjermen Player

Når visningen har startet kan du bruke disse snarveiene:

• CTRL + SHIFT + 5  laster inn innholdet i visningen på nytt
  • CTRL + SHIFT + 7  for å registrere ny skjermkode som skal vises
  • CTRL + SHIFT + 9  starter chromeenheten på nytt