Kalender 📅

Infoskjermen henter automatisk "hva som skjer" fra Google, Outlook, iCloud og mange flere.

Det eneste som kreves er at kalenderen er tilgjengelig som abonnementskalender i ics-format, noe som er hyllevare fra Google, Outlook, iCloud og mange flere. Hendelser som er passert forsvinner automatisk fra skjermene, og nye hentes inn fortløpende.

Kalenderen du skal vise på infoskjermene må være tilgjengelig på internett, enten med åpen eller skjult adresse (URL). Kalenderen må ikke være beskyttet med brukernavn og passord.

Adressen til kalenderen limer du inn i feltet  "Adresse til kalender" når du oppretter kalenderoppslaget.

Vis flere kalendere i samme oppslaget

Har du én kalender for hvert møterom? Du kan flette flere kalendere inn i samme kalenderoppslaget, og på den måten lage en flott oversikt over hva som skjer.

Velg   "Flett kalendere" og lim inn flere kalenderadresser. Du kan også gi hver kalender farge og en merkelapp, slik at det er lett å se hvilken kalender en hendelse kommer fra.

Slik finner du ics-adressen

Nedenfor er veiledning for noen vanlige kalendersystemer. Oppsett kan være ulikt i installasjoner; kontakt din systemansvarlige hvis du ikke finner valgene som er beskrevet.

Google

• Åpne Google-kontoen din i en nettleser og gå til kalenderen.
  • Velg "Innstillinger for kalenderen" for kalenderen du ønsker å dele.
  • Kopier adressen som ligger bak det grønne [ical]-ikonet for privat adresse.
  • Lim adressen inn i feltet "Adresse til kalender" når du oppretter kalenderoppslaget.

Outlook (Office 365)

• Åpne Office365-kontoen din i en nettleser og gå til kalenderen.
  • Velg Del kalender fra Kalender-mappen på Hjem-menyen.
  • Høyreklikk på kalenderen du ønsker å dele og velg "Delingstillatelser".
  • I feltet "Send en delingsinvitasjon per e-post" fyller du inn en ekstern e-postadresse til deg selv, f.eks. Gmail eller iCloud. Velg at du skal kunne se alle detaljer, og klikk "Del"
  • Når du mottar mailen med invitasjonen står det nederst "Har du problemer med å vise kalenderen? Prøv å legge til en Internett-kalender, og bruk denne nettadressen." Kopier adressen som er lenket til i denne teksten.
  • Lim adressen inn i feltet "Adresse til kalender" når du oppretter kalenderoppslaget.

iCloud

• Åpne iCloud-kontoen din i en nettleser og gå til kalenderen.
  • Klikk på delings-ikon til høyre for navnet på kalenderen du vil vise.
  • Kryss av på "Ekstern kalender" hvis dette ikke allerede er avkrysset.
  • Kopiér adressen ved å trykke "Kopier link".
  • Lim adressen inn i feltet "Adresse til kalender" når du oppretter kalenderoppslaget.

Flere visningsvalg

Normalt er disse valgene skjult, men du finner dem enkelt ved å klikke  "flere visningsvalg" når du oppretter eller redigerer kalenderoppslag.

• Vis 'Opptatt' i stedet for navn på hendelse: Kan f.eks. brukes hvis du vil vise om et møterom er opptatt eller ikke - uten at du vil at alle skal vite hva slags møter som holdes i rommet.
  • Vis notater for hendelser: Brukes hvis du ønsker å vise tilleggsopplysninger om hendelsen, f.eks. kursholder.
  • Skjul tidspunkt: Hvis klokke ikke er relevant, f.eks. hvis du bruker kalenderoppslaget til å vise oppgaver eller meny.
  • Skjul klokke i sluttidspunkt: Usikker på hvor lenge møtene varer? Velg at klokkeslett for når hendelsene slutter skal skjules.
  • Skjul sted: Hvis det ligger sted i kalenderen, men du ikke ønsker å vise dette - f.eks. hvis du har et eget kalenderoppslag for et møterom og det er selvsagt at hendelsene er i dette rommet.
  • Erstatt sted med merkelapp for kalender: Hvis du fletter flere kalendere i samme oppslag kan du gi hver kalender eget navn, og så krysse av dette valget, så vil hver hendelse angis å skulle være dette stedet.
  • Skjul oppslaget når kalendere er tomme: Ikke noen hensikt å vise kalenderen hvis det ikke er noe i den? I så fall kan du nå velge at hele oppslaget skjules hvis det ikke er noen hendelser å vise.

Møteoversikt, meny og gratulasjoner

Kalenderoppslag kan være så mangt; du kan velge ulike kalendervisninger, og i tillegg kan du tilpasse disse til ditt bruk. Nedenfor finner du noen tips om hva du kan bruke kalenderoppslag til.

• Møteromskalendere: Hent inn flere møteromskalendere inn i samme oppslaget, og du får oversikt over hva som skjer i løpet av dagen eller uka. Hvis du velger 'erstatt sted med merkelapp for kalender' markeres alle hendelser fra en kalender med at hendelsen skjer f.eks. i møterommet kalenderen hører til.
  • Meny i kantina: Lag en kalender der du skriver inn hva som serveres i kantina, og velg at sted og tidpunkt skal skjules, så får du en fin oversikt over hva som serveres i dag eller de neste dagene. Hvis serveringa varer til f.eks. kl 15, så kan du legge inn tidspunkt i kalenderen, og så vil dagens meny bli skjult når serveringa er ferdig.
  • Gratulasjoner: Muligheten "skjul oppslaget når kalendere er tomme" gjør at du kan ha kalenderoppslag som bare vises de dagene det er noe å vises. Registrerer du fødselsdager i en kalender, og velger at de skal gjentas årlig, får du en flott funksjon som er enkel å administrere.