Autostart og fullskjerm på Windows

En nettside vist i fullskjerm

En infoskjermsvisning er egentlig en nettside (som hele tiden oppdateres), vist i fullskjerm på en skjerm på veggen. Du åpner en nettleser og limer inn skjermadressen til skjermen du vil vise. Deretter endrer du til fullskjerm ved å trykke på F11.

Automatisk oppstart

Vi har et VisualBasic-script du kan laste ned som starter opp skjermen automatisk ved oppstart. Dette fungerer på de fleste Windows-maskiner.

1. Installer Google Chrome nettleser på maskinen som skal vise innholdet (hvis ikke installert) og deaktiver varsler om at Internet Explorer ikke er standardnettleser.
  2. Logg inn og velg skjermer i menyen oppe til venstre
  3. Noter deg adressen til skjermen https://app.infoskjermen.no/SKJERMKODEABC123 Eks: https://app.infoskjermen.no/ABC123
  4. Åpne nettleser på maskinen som skal vise innholdet og skriv inn denne adressen + .vbs i adressefeltet. Eks: https://app.infoskjermen.no/ABC123.vbs
    Dette starter nedlastingen av en fil/et script som lagres i mappen "Nedlastinger".
  5. Når skriptet er lastet ned flytter du det til oppstartsmappa som du finner i startmenyen.
    Ikke endre navn på fila. Med skriptet i start-mappa vil infoskjermen starte automatisk i fullskjerm når du slår på maskinen senere. For å avslutte visning når du har startet skriptet må du trykke ALT + F4.

Spørsmål? Ta kontakt med oss på support@infoskjermen.no.