Autostart Windows med script

💡 Dette er en veiledning for oppsett og bruk av utstyr til infoskjermen.no. Selv om vi har en veiledning er det ikke en anbefaling. Du finner til enhver tid informasjon om utstyr vi anbefaler, på vår nettside.

VIKTIG: Dette scriptet er basert på Internet Explorer og planlegges utfaset i løpet av 2021. Nye Infoskjermen Player-appen for Windows som er lansert vil erstatte dette. Mer info om overgangen her.

Vi har et VisualBasic-script du kan laste ned som starter opp skjermen automatisk ved oppstart. Dette fungerer på de fleste Windows-maskiner.

1. Installer Google Chrome nettleser på maskinen som skal vise innholdet (hvis ikke installert) og deaktiver varsler om at Internet Explorer ikke er standardnettleser.
  2. Logg inn på Infoskjermen-kontoen din og velg skjermer i menyen oppe til venstre
  3. Noter deg adressen til skjermen https://app.infoskjermen.no/SKJERMKODEABC123 Eks: https://app.infoskjermen.no/ABC123
  4. Åpne nettleser på maskinen som skal vise innholdet og skriv inn denne adressen + .vbs i adressefeltet. Eks: https://app.infoskjermen.no/ABC123.vbs
    Dette starter nedlastingen av en fil/et script som lagres i mappen "Nedlastinger".
  5. Når skriptet er lastet ned flytter du det til oppstartsmappa som du finner i startmenyen.
    Ikke endre navn på fila. Med skriptet i start-mappa vil infoskjermen starte automatisk i fullskjerm når du slår på maskinen senere. For å avslutte visning når du har startet skriptet må du trykke ALT + F4.

Spørsmål? Ta kontakt med oss på support@infoskjermen.no.