Skjermlayout & innstillinger 🖥✨

INNHOLD I DENNE ARTIKKELEN:

Infoskjermen 3

Velg layout med ulike områder

Når du lager en ny kanal, velger du først av alt et utgangspunkt i form av en layout med ulike områder.

Du kan klikke for å se flere ulike layouter for liggende eller stående skjermer. Her kan du søke eller velge i nedtrekksmenyen, de områdene du er interessert i å se layouter for.

(Merk: Det fins flere muligheter enn de som er vist på illustrasjonen under.)

Om du vil, kan du også velge en Template som er en kanal med noen oppslag, som gjør det enkelt å komme i gang. Dette er spesielt anbefalt når du oppretter din aller første kanal.

Egen logo på kanalen

Hvis du ønsker å vise egen logo på kanalen, velger du en layout som har logo-område. (Lite område med et diamantsymbol ♦). Klikk deretter på Logo-området for å laste opp og/eller legge til logoen.Forhåndsvis og lagre.

Du kan laste opp flere logoer, de legges i biblioteket, og de kan brukes på alle kanalene dine.

Velg og tilpass tema

Når du har valgt layout, kan du om du vil, endre tema for denne layouten, ved å klikke på ett av temaene under. Dette kan deretter bli tilpasset ved behov.

Opprett nytt tema

For å gjøre klart et nytt tema, går du til "Bibliotek" i venstre meny, og klikker på TEMA.

Da åpnes denne siden:

(Merk at hvis du klikker for å endre et av de eksisterende temaene i listen vil dette endres på de skjermene som allerede bruker dette temaet.)

Tips: Å bruke bakgrunnsbilde er med på å skape atmosfære, men generelt blir innholdet dere da viser, noe mindre tydelig. Om man velger å bruke bakgrunnsbilde, er det viktig å passe på at man velger nok kontrast og rammer, så innholdet kommer tydelig frem.

1. Klikk for å opprette et + Nytt tema.
  2. Skriv inn navn på temaet.
  3. Velg hvilken type tema du vil ha; svart, hvit, mønster, bilde eller aksentfarge.
  4. Klikk på "opprett" nederst på siden.
  5. Om du har valgt et tema med bakgrunnsbilde, kan du bytte hvilket bilde som blir vist, og enten hente inn et bilde lagret på maskinen du jobber på, finne et bilde i arkivet ditt, finne et bilde i en samling vi har gjort klar eller søke etter en bakgrunn du vil bruke fra Unsplash.
  6. Du kan endre på kontrasten som er valgt. Det kan være smart å forhåndsvise for å forsikre seg om at innholdet blir vist tydelig. Du kan klikke for hvilken kanal du vil forhåndsvise etter at du har klikket på "forhåndsvis". Du kan også bla gjennom oppslagene for å raskt se hvordan de vil vises på skjermen med disse innstillingene.
  7. Du kan klikke på "Avansert" for å velge å endre på rammene som er lagt inn på de ulike områdene. Igjen, - det er en veldig god idé å forhåndsvise for å se hvordan det vil bli vist på skjermen.
  8. Du kan velge blant de skrifttypene som er tilgjengelige, - forhåndsvis for å se hvordan det tar seg ut med innholdet ditt på skjermen din.
  9. Du kan velge hvilke kanaler du vil bruke dette temaet på.
  10. Husk å lagre når du er fornøyd. ✅

Endre navn på kanalen

1. Klikk på kanalen i venstre meny.
  2. Klikk på tannhjulet for innstillinger.
  3. Skriv inn nytt navn i feltet for dette.
  4. Husk å lagre.

Velg språk og tidssone for kanal

1. Klikk på kanalen i venstre meny.
  2. Klikk på tannhjulet for innstillinger.
  3. Skroll til nederst på sida, og velg språk og tidssone der.
  4. Husk å lagre.

Infoskjermen Classic

Du kan tilpasse layout slik at skjermene får ditt personlige preg. Når du har tilpasset og er fornøyd med én skjerm, er det enkelt å kopiere layouten til andre skjermer.

Tilpasse layout

Når du oppretter konto lager vi den første skjermen for deg, og gir den vårt standardoppsett.

Under menyvalget "Skjermer" kan du velge "Innstillinger" for å redigere hvordan skjermen skal se ut.

Last opp logo, velg bakgrunnsfarge eller bakgrunnsbilde og tilpass hvordan bunnlinjen skal vises. Du kan velge et av de bakgrunnsbildene som vi har lagt klare, eller du kan laste opp ditt eget bakgrunnsbilde.

Endre navn på skjermen

Under "Innstillinger" for hver skjerm finner du mulighet for å endre navnet på skjermen. Skriv inn nytt navn og trykk lagre.

Velg skjermspråk

Språket som vises på skjermen kan endres nederst på siden for skjerminnstillinger. Husk å lagre.

Velg tidssone for skjerm

Infoskjermen kan brukes i hele verden, og du kan ha skjermer i flere tidssoner. Hvis du har en skjerm som står utenfor "hjemme-tidssonen" kan du endre tidssone for skjermen. Skjermens tidssone velger du under menyvalget "Skjermer" > "Innstillinger" for aktuell skjerm. Når du har gjort dette vil skjermen vise klokke (og dato) for den tidssonen du har valgt.

Tilpass forhåndsvisning av skjermen

Du kan velge format for forhåndsvisning for den aktuelle skjermen. Du kan velge stående eller liggende, samt 16:9, 21:9, eller du kan tilpasse forhåndsvisning til egen skjermstørrelse ved å trykke “Custom” og skrive inn størrelse.

Kopiere layout til andre skjermer

Når du har laget layout på én skjerm kan du kopiere layout mellom skjermer i skjermlista. Under menyvalget "Skjermer" får du nederst mulighet for å kopiere layout mellom skjermer. Velg hvilken skjerm du vil kopiere fra, og hvilke(n) skjerm(er) du vil kopiere layouten til.