YouTube 🎥

Vis dine videoklipp på infoskjerm

YouTube er verdens største nettsted for opplastning, visning og deling av videoklipp. Vis dine videoklipp på infoskjermer ved å lime inn adressen til YouTube-videoen du vil vise i et nytt oppslag.

Slik legger du til et YouTube-oppslag

• Gå til YouTube.com. Søk frem dit videoklipp, og kopier adressen til videoen.
  • Gå til "Nytt oppslag", velg "YouTube" i menyen og lim inn adressen til videoen i feltet "Adresse til video"
  • Velg om du vil vise med lyd og undertekster, og om videoklippet skal vises i hovedoppslag eller i fullskjerm.

Hvilke videoer kan vises?

• Du må ha rettigheter til å vise videoklippet du ønsker å vise. På supportsidene til YouTube kan du lese mer om opphavsrett på YouTube. Tryggest er det å vise videoer som du selv har laget og lastet opp på YouTube, eller som du har fått godkjenning til å vise.
  • Videoklippet må være 'public' eller 'unlisted'. Du kan ikke vise videoer som er 'private'. Les mer om å endre "video privacy-settings" på YouTubes hjelpesider.
  • Det er ikke mulig å vise kanaler eller direktesendinger. Videoklippet bør være under 10 minutter, og må ha en egen adresse.

Må jeg laste videoen min opp til YouTube?

Ja, videoer du vil vise må være lastet opp til YouTube. På YouTubes hjelpesider finner du hjelp til  å laste opp videoer. Om du ikke ønsker at videoen skal være søkbar for andre, kan du sette "video privacy settings" til 'unlisted' når du laster opp videoen.

Kan jeg vise på alle skjermer?

YouTube-oppslag krever mye av de fysiske skjermene de vises på. Det kan se bra ut når du forhåndsviser på egen pc, men ikke på den fysiske skjermen som henger ute. Du bør derfor sjekke hva slags fysiske skjermer du bruker, og teste at YouTube-oppslag vises bra. Her har vi skrevet om våre råd og erfaringer når det gjelder utstyr som passer best til visning av YouTube-oppslaget på infoskjermene.

Generelle og viktige råd for at visningen skal bli bra, er at nettleser og programvare på skjermen er oppdatert, og at skjermen er koblet til bra nettverk. Det beste vil være kablet nettverk, men godt trådløst nettverk fungererer også.

Lengde, format på video og antall videooppslag på skjermen vil også ha innvirkning på kvaliteten av visningen. Å vise video over tid gir ofte utfordringer knyttet til internminnet og systemets ytelse. Ved visning av video anbefaler vi daglig restart av hardware.

Nedlasting og bufring

Visning av YouTube-oppslag krever at man hele tiden har godt nett. Hvis man har dårlig eller ingen nett kan videoen bli stående å bufre og prøve å laste inn. Vi har lagt inn timeout slik at hvis ikke videoen har startet innen 5 sekunder vil skjermen automatisk gå til neste oppslag.
Man kan oppleve litt bufring de første rundene, men blir ofte bedre og bedre utover. Derfor kan det være greit å være litt tålmodig de første rundene. Avspillingen blir ofte enda mer stabil og bedre etterhvert.

Samsungsskjerm? Test vårt nye Video-oppslag!

Bruker du en Samsungsskjerm med SSSP4 eller høyere, anbefaler vi at du, som alternativ til YouTube, tester vårt nye Video-oppslag, hvor du laster alle videoene opp direkte.

Tekniske begrensninger på Samsungsskjermer

På grunn av tekniske begrensninger på noen Samsungsskjermer kan YouTube-oppslag og Video-oppslag ikke alltid brukes samtidig.

Spørsmål? Ta kontakt med oss på support@infoskjermen.no!