YouTube 🎥

Vis dine videoklipp på infoskjerm

YouTube er verdens største nettsted for opplastning, visning og deling av videoklipp. Vis dine videoklipp på infoskjermer ved å lime inn adressen til YouTube-videoen du vil vise i et nytt oppslag.

Slik legger du til et YouTube-oppslag

1. Gå til YouTube.com. Søk frem dit videoklipp, og kopier adressen til videoen.
  2. Gå til "Nytt oppslag", velg "YouTube" i menyen og lim inn adressen til videoen i feltet "Adresse til video"
  3. Velg om du vil vise med lyd og undertekster, og om videoklippet skal vises i hovedoppslag eller i fullskjerm.

Hvilke YouTube-videoer kan vises?

• Du må ha rettigheter til å vise videoklippet du ønsker å vise. På supportsidene til YouTube kan du lese mer om opphavsrett på YouTube. Tryggest er det å vise videoer som du selv har laget og lastet opp på YouTube, eller som du har fått godkjenning til å vise.
  • Videoklippet må være 'public' eller 'unlisted'. Du kan ikke vise videoer som er 'private'. Les mer om å endre "video privacy-settings" på YouTubes hjelpesider.
  • Det er ikke mulig å vise kanaler eller direktesendinger. Videoklippet bør være under 10 minutter, og må ha en egen adresse.
  • Om du ikke ønsker at videoen skal være søkbar for andre, kan du sette "video privacy settings" til 'unlisted' når du laster opp videoen.

Kan jeg vise på alle typer skjermer?

YouTube-oppslag krever mye av de fysiske skjermene de vises på. Det kan se bra ut når du forhåndsviser på egen pc, men ikke på den fysiske skjermen som henger ute. Du bør derfor sjekke hva slags fysiske skjermer du bruker, og teste at YouTube-oppslag vises bra. Her har vi skrevet om våre råd og erfaringer når det gjelder utstyr som passer best til visning av YouTube-oppslaget på infoskjermene.

Generelle og viktige råd for at visningen skal bli bra, er at nettleser og programvare på skjermen er oppdatert, og at skjermen er koblet til bra nettverk. Det beste vil være kablet nettverk, men godt trådløst nettverk fungererer også.

Lengde, format på video og antall videooppslag på skjermen vil også ha innvirkning på kvaliteten av visningen. Å vise video over tid gir ofte utfordringer knyttet til internminnet og systemets ytelse. Ved visning av video anbefaler vi daglig restart av hardware.

Nedlasting og bufring

Visning av YouTube-oppslag krever at man hele tiden har godt nett. Hvis man har dårlig eller ingen nett kan videoen bli stående å bufre og prøve å laste inn. Vi har lagt inn timeout slik at hvis ikke videoen har startet innen 5 sekunder vil skjermen automatisk gå til neste oppslag.
Man kan oppleve litt bufring de første rundene, men blir ofte bedre og bedre utover. Derfor kan det være greit å være litt tålmodig de første rundene. Avspillingen blir ofte enda mer stabil og bedre etterhvert.

Om du vil kan du teste med denne YouTube-videoen: https://www.youtube.com/watch?v=sXFEEh6Co6Q

Samsungsskjerm? Test vårt eget Video-oppslag!

Bruker du en Samsungsskjerm med SSSP4 eller høyere, anbefaler vi at du, som alternativ til YouTube, tester vårt nye Video-oppslag, hvor du laster alle videoene opp direkte.

Tekniske begrensninger på Samsungsskjermer

På grunn av tekniske begrensninger på noen Samsungsskjermer kan YouTube-oppslag og Video-oppslag ikke alltid brukes samtidig.

Relaterte videoer på slutten av YouTube-videoen

Informasjon om relaterte videoer vises på slutten av YouTube-videoen. Dette er en YouTube-utvidelse som ikke kan velges bort. Hvis du vil unngå dette, anbefaler vi at du laster opp en videofil direkte til Infoskjermen i stedet. Mer informasjon finner du her.

Ingen lyd på video fra YouTube?

Tips:

• Sjekk at lyd er på, på den fysiske skjermen der du viser innhold fra Infoskjermen.
  • Kryss av for lyd når du oppretter eller redigerer video-oppslag.

YouTube på Chrome

Chrome OS MED Chrome-oppgradering:

Video-oppslag og YouTube-oppslag vises med og uten lyd, på enheter med Chrome OS med Chrome-oppgradering.

Chrome OS UTEN Chrome-oppgradering:

Hvis oppslaget har skrudd av lyden, vil videoen spilles av uten lyd. Hvis oppslaget har skrudd på lyd, vil ikke videoen spilles av i det hele tatt. Her kan du teste å skru av lyden for å kunne vise YouTube uten lyd.

Chrome nettleser uten Chrome OS og kiosk-modus:

Hvis man prøver å spille av video i en Chrome nettleser uten Chrome OS og kiosk-modus er det mulig å endre tillatelsen for avspilling manuelt.
Åpne chrome://settings/content/sound i nettleseren  og legg til adressen, app.infoskjermen.no, som du ønsker skal kunne spille av lyd på videoer automatisk, under "Tillat".

Spørsmål? Ta kontakt med oss på support@infoskjermen.no!