Nettside/URL đŸ’»

Ønsker du Ä vise en nettside pÄ dine infoskjermer? Sanntidsskjerm fra kollektivselskapet, energirapporter eller en annen nettside som er tilpasset infoskjermer?

Denne oppslagstypen er en beta-funksjon. Mange av vÄre kunder bruker den, men siden den ikke er helt ferdig utviklet enda, finner du den ikke i listen over oppslag i app.infoskjermen.no.

MÄ vÊre beregnet pÄ infoskjermer

Nettsider som skal vises pÄ infoskjermer mÄ vÊre tilpasset slik visning. Lesbarhet og nedlastningstid er viktigst Ä ta hensyn til; siden mÄ vÊre lett Ä lese og den mÄ vÊre rask - tunge eller trege sider vil fÞre til "hakking" pÄ infoskjermen. Siden bÞr ogsÄ vÊre laget slik at layouten tilpasses ulike skjermstÞrrelser.

Det gÄr ikke an Ä vise nettsider som krever innlogging.

Utseende kan variere

Nettsider vises ulikt avhengig av opplÞsning pÄ skjerm, innhold og teknologi pÄ nettside, nettleser, operativsystem og hvilken maskinvare som brukes. Visning av en nettside pÄ en infoskjerm kan derfor se annerledes ut enn nÄr du forhÄndsviser pÄ din egen maskin.

Vi forsÞker Ä tilpasse visning til vanlige kombinasjoner og standarder, og vil gjerne ha tilbakemelding om du har spÞrsmÄl eller kommentar.

Kom i gang

Du  oppretter oppslaget her. Lykke til! Vi hĂ„per det vil gĂ„ bra for deg!

Zoom i URL-oppslag

Det er mulig Ă„ sette zoom-nivĂ„ pĂ„ visningen av URL-oppslaget. Ta tak i slideren og zoom inn eller ut, og forhĂ„ndsvis fĂžr du lagrer.

Nettsider som har innstillinger for hvordan de skal vises ved ulike opplÞsninger (sÄkalte responsive nettsider) vil tilpasse seg zoomen.

Hvis nettsiden ikke vises

Det er to vanlige Ärsaker til at nettsider ikke vil vises pÄ infoskjermer og/eller nÄr du forhÄndsviser infoskjermer.

HTTP kan ikke vises pÄ HTTPS

En side som benytter HTTP kan ikke vises hvis du bruker HTTPS. Årsaken er at HTTPS har et hĂžyere sikkerhetsnivĂ„, og automatisk avviser alle sider med HTTP.

Mange bruker HTTP for visning av skjerm og HTTPS for administrasjon, og dermed kan en oppleve at siden ikke vises i forhÄndsvisning, men at den vises pÄ den fysiske skjermen.

Du kan lese om forskjellen pÄ HTTP og HTTPS pÄ Wikipedia. VÊr oppmerksom pÄ at Ä bytte fra HTTPS til HTTP gir lavere sikkerhet, pga HTTP ikke har kryptert dataoverfÞring.

LĂžsninger:

Sjekk om siden du Þnsker Ä vise finnes som HTTPS. I sÄ fall bÞr du benytte denne, og da vil siden kunne vises bÄde pÄ infoskjerm og forhÄndsvisning enten disse bruker HTTP eller HTTPS.

Hvis siden vises pÄ selve infoskjermen, men ikke nÄr du forhÄndsviser, kan du bytte til Ä administrere via http://app.infoskjermen.no

Hvis siden ikke vises pĂ„ infoskjermen kan du sjekke om den bruker HTTPS i skjermadressen, og bytte til HTTP.

Sider kan vĂŠre sperret mot visning

Vi bruker iframe, kode for Ä inkludere en nettside i en annen nettside, for Ä vise nettsider pÄ infoskjermer. Noen sider har sperre mot Ä vises i iframe pÄ eksterne nettsider. For slike sider er det dessverre ikke noe vi kan gjÞre fra vÄr side, men vi kan gjerne hjelpe med Ä teste om dette gjelder siden du Þnsker Ä vise.

LÞsning for Ä vise en slik side er at leverandÞren av siden Äpner for visning i iframe pÄ eksterne sider. Vi anbefaler Ä ta kontakt med leverandÞren og forklare hva du Þnsker Ä vise, og hvor, og hÞre om de kan Äpne for dette.

SpÞrsmÄl? Ta kontakt med oss pÄ support@infoskjermen.no