Oppsett for Samsung med Tizen 7.0

💡 Samsung har innebygget støtte for visning av infoskjerm på mange av skjermene sine.

Eksempel på skjerm av typen Samsung Signage Tizen 7.0, er Samsung QH50C, QB50C og QM50C.

Kom i gang - Installer Infoskjermen Player-appen

Første gang du starter skjermen kommer du til en veiviser. Følg stegene i veiviseren nedenfor, så får du startet infoskjermen din så fort som bare det!

🖥️ Er Infoskjermen Player-appen allerede installert, og en kode viser på skjermen? Gå til punkt 15.

1. Skru ned lyden ;-)
  2. Velg språk (vi bruker engelsk («Hi!») på våre skjermer og i våre forklaringer).
  3. Velg og koble til nettverk
  4. Godta eller «Hopp over» personvernerklæring for Smart Signage.
  5. Velg «Manual Setup» som installasjonstype.
  6. Velg om skjermen skal monteres automatisk (auto), liggende (landscape) eller stående (portrait).
  7. Under «PlaySelection» velg «Custom App», og skriv inn url: https://insk.no/tizen (Obs! Ta med hele adressen, inkludert "https://" med kun små bokstaver.)
  8. Velg «Go», og du kommer tilbake til skjermen hvor du valgte «Custom App». Her må du trykke på høyre pil på fjernkontrollen for å komme videre til neste punkt.
  9. Velg "Skip" for Connect to RM Server.
  10. Auto power off - velg "Off". Obs! - Skjermen vil slå seg av hver 4. time om du ikke endrer her.
  11. Still inn dato og klokke og trykk på høyre pil på fjernkontrollen for å gå videre.
  12. Sett pinkode eller bruk default PIN (000000).
  13. Veiviseren er ferdig. Skjermen blir svart og starter opp.
  14. Velg «Custom App». (Trykk på HOME-knappen hvis menyen ikke vises)
  15. Infoskjermen Player installeres, startes og viser en kode på skjermen.
  16. På en annen pc eller mobil: Logg inn på app.infoskjermen.no/connect, og oppgi koden som vises på skjermen for å koble enheten til din konto.
  17. Velg hvilken kanal (Infoskjermen 3) eller skjerm (Infoskjermen Classic) som skal vises på denne enheten. Du kan når som helst endre hvilken kanal/skjerm som vises på denne enheten.
  18. Kanalen/skjermen du valgte starter nå visning på enheten din.
  19. Skru skjermen av og på for å sjekke at skjermen starter rett ved omstart.

Automatisk timer

Vi anbefaler å legge inn automatisk timer, f.eks. at skjermen automatisk slås på kl 7 og slås av kl 23, for å gi skjermen lenger levetid og for å spare miljøet. Slik legger du inn automatisk timer:

1. Trykk HOME-knappen og velg "Settings".
  2. Velg "On/Off Timer" og "On Timer".
  3. Still inn tidspunkt for når du vil skjermen skal slås på, og velg source "Custom App".
  4. Gjør tilsvarende for "Off timer".
  5. Når du er ferdig, lukk "On/Off Timer" og start "Infoskjermen"-appen igjen.
  6. Skru skjermen av og på for å sjekke at skjermen starter rett ved omstart.

Mobile Connection Lock

Begrens andre enheter i nettverket deres, for eksempel smarttelefoner og nettbrett, fra å dele innhold på skjermen.

1. Trykk på MENU-knappen
  2. Velg "System" - "Security" - "Mobile Connection Lock"
  3. Endre til ON

Fabrikkinnstillinger

Hvis du har problemer med skjermen, eller hvis den har blitt brukt før, anbefaler vi å sette skjermen tilbake til fabrikkinnstillinger.

1. Slå av skjermen med fjernkontrollen
  2. Trykk MUTE – 1 – 8 – 2 – POWER ON med fjernkontrollen.  Når skjermen starter, får du tilgang til systemmenyen.
  3. Velg "Options" i første menyvalg, og deretter velg "Factory reset" to ganger
  4. Slå på igjen skjermen når den er helt av. Skjermen er nå tilbake til fabrikkinnstillinger.

Endre innstillinger for stående/liggende skjerm

1. Klikk "EXIT" på fjernkontrollen for å gå ut av Infoskjermen Player-appen.
  2. Deretter klikker du "Menu" på fjernkontrollen. Velg "OnScreen Display" og "Display Orientation".
  3. Velg "Landscape" for liggende skjerm, og "Portrait" for stående skjerm.
  4. Klikk så på "Home" og velg "Infoskjermen"-appen for å komme tilbake til infoskjermsvisningen.

Endre nettverk

1. Trykk på "MENU" på fjernkontrollen.
  2. Velg "Network" -> "Open Network Settings" og følg veiledningen for oppsett av nettverk på skjermen.
  3. Trykk på "Home" og velg "Infoskjermen"-appen for å komme tilbake til infoskjermsvisningen.

Oppdatere firmware

Firmware er programvaren som ligger fast i skjermen. Vi anbefaler å oppdatere firmware fra tid til annen. I noen tilfeller, blant annet for visning av video, vil en oppdatering av firmware kunne gjøre at skjermen viser innholdet bedre. Se veiledning her for å oppdatere firmware i skjermen.

Tips: Du kan taste "005" på fjernkontrollen for å laste inn innholdet på nytt.